Welkom op de site van

www.korklaver.nl

-Schilderijen - Foto's

WELKOM !

Fijn dat u even de moeite neemt een bezoek te brengen aan mijn site, veel kijkplezier en misschien kunt u, of kun jij, van het gepresenteerde genieten en/of uw of jouw voordeel er mee doen.

Kor Klaver  -  vertelt over zichzelf

Vanaf de kinderjaren tekende ik al graag. In de diverse opleidingen tot en met het HBO lerarenopleiding, kreeg ik te maken met meer technisch tekenen, reclameontwerpen, decor- en interieurontwerpen. Als kunstschilder heb ik mij als autodidact ontwikkeld.
In de weinige vrije tijd aquarelleerde ik vele jaren graag landschappen.
Schilderen met decoratieverf had diverse malen plaats bij het schilderen van decors, maar schilderijen met acrylverf is een nieuwe uitdaging van de laatste jaren. Sinds mijn pensionering in 2003 heb ik tientallen kleurrijke schilderstukken gemaakt waarvan diverse abstract en anderen meer realistisch figuratief zijn.

In veel schilderijen ligt een stuk symboliek met veelal een christelijk – religieuze betekenis.
Ondanks veel hoogtepunten in mijn leven, ken ik ook de nodige dieptepunten door de dood van geliefden. Gelukkig heb ik door het geloof in onze Heer Jezus Christus toch veel licht op mijn weg gezien (in veel schilderijen herkenbaar) en mag ik blijven genieten van Gods mooie schepping met zijn vele kleuren en uitingen.
Graag experimenteer ik met verschillende technieken en materialen.
Sinds 2011 zijn een aantal schilderijen geheel of gedeeltelijk in een nieuwe techniek uitgevoerd. Een soort stempeltechniek die grofweg in de verte iets van  pointillisme weg heeft en wat vaak een heel sprankelend kleureffect geeft.

Behalve schilderen is fotograferen een passie van mij. De belangstelling ligt daarbij in een heel breed vlak. Vooral de natuur maar ook alles wat vorm en kleur heeft boeit mij, evenals mensen en dieren. Op de site zijn een beperkt aantal foto's van diverse onderwerpen geplaats.

Ook maak ik, uitgaande van foto’s, digitale kunst, met soms nog iets herkenbaars van het oorspronkelijke, anderzijds worden het heel grafische en vaak kleurrijke abstracte afbeeldingen.
Vergroot als foto, in bijvoorbeeld 75 x 50 cm formaat, of op doek gedrukt, ontstaat zeer decoratief werk wat reeds menige wand siert. Datzelfde geldt ook voor realistische foto’s.

DOWNLOADEN VAN AFBEELDINGEN / FOTO’S

Het downloaden van de afbeeldingen of foto’s, op deze site, is uitsluitend toegestaan voor non – profit organisaties en doeleinden.
Voor elk ander gebruik geldt het copyright.

KOPEN VAN SCHILDERIJEN EN/OF FOTO’S

Het merendeel van de schilderijen is te koop. De helft van de opbrengst is voor goede doelen met name voor hulpproject in Moldavië voor opvang van kinderen en bejaarden. Van het overblijvende bedrag hoop ik mijn onkosten te kunnen voldoen. De verkoop heeft dus geen winstdoel.
Voor foto’s, eventueel in groot formaat – al of niet ingelijst - afgedrukt op papier of op canvas, geldt eveneens dat de opbrengst boven de kosten voor goede doelen geldt.

 

EXPOSITIES OF TIJDELIJK GEBRUIK VAN SCHILDERIJEN

Voor een expositie voor een bepaalde tijd in een kerk of expositieruimte elders, of het tijdelijk gebruik bij bijvoorbeeld een kerkdienst of andere gelegenheid is mogelijk. Over eventuele door mij te maken kosten kan gecorrespondeerd worden.
Wel moet men kunnen garanderen dat het werk zorgvuldig, zonder gevaar voor beschadigen, vervoerd, geëxposeerd of gebruikt wordt. Ik houd mij het recht voor om op bepaalde verzoeken niet in te gaan.
Reeds heb ik diverse exposities gehad van schilderijen en foto's, zowel in Zwolle, op diverse locaties, als ook in Amsterdam en Vollenhove.

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Eventuele vragen kunt u via de mogelijkheid ‘contact’ aan mij doen toekomen, waarna ik contact met de vraagsteller op zal nemen.
Ook voor opmerkingen houd ik mij aanbevolen, deze kunnen eveneens via ‘contact’ worden doorgegeven.

Ik wens u, nogmaals, veel kijkgenot.

 
Copyright © 2012 Kor Klaver. All Rights Reserved.